Igor Simić: Nastavlja se pritisak na Srbe na KiM

Reagujući na izjavu Ramuša Haradinaja da granica Kosova prema Albaniji više ne postoji, potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da Priština nastavlja pritisak na Srbe.

“Kakao je počelo, tako i završava u ovoj godini. Serija različitih pritisaka i aktivnosti koje su usmereni na otežavanje života Srbima na Kosovu uz apsolutno ćutanje međunarodne zajednice”, rekao je Igor Simić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Ukazuje da su Srpska lista i predsednik Aleksandar Vučić upozoravali, ali i očekivali da će Priština i Tirana na kraju godine sprovesti takve aktivnosti, da će ukloniti granicu prema  Albaniji.

“To je ono što smo apsolutno očekivali i protiv čega smo bili. Međutim, oni koji su trebali da podignu glas najviše po tom pitanju jesu oni koji su garant Rezolucije 1244, a to su pre svega Brisel i Vašington”, rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, ono što je činjenica jeste da albanski predstavnici u Prištini ništa ne rade na svoju ruku već uz blagonaklon, stav i podršku međunarodnih predstavnika.

“Ne postoji ništa što se proizvede u centralnij Srbiji bez obzira pod kojim brendom da može da se dostavi Srbima na Kosovu i Metohiji, bilo da su hrana, lekovi, sanitetski materijal, ali i potrebni matrijali za ono malo privrede koju smo upeli da podignemo na KiM”, naveo je potpredsednik Srpske liste…

Ponavlja da Prištine pokušava da Srbima onemogući život na KiM, s namerom da sami napuste taj prostor u okolnostima kada tu svoju državu ne mogu da zaokruže na međunarodnom planu.

“Moram da ih obavestim da je to nemoguće, niti prihvatljivo za ovaj narod”, zaključio je Simić.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj objavio je juče na Fejsbuku da granica Kosova prema Albaniji ne postoji.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još