• Početna>
  • Vesti>

Deca sa Kosmeta kod Vučića – “Vaš Beograd će uvek biti uz vas”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je decu iz tri osnovne škole sa Kosova i Metohije, podelio im novogodišnje paketiće i poručio im da će “njihov Beograd i Srbija biti uvek uz njih”.

“Veliko hvala što sa roditeljima čuvate srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

On je u zgradi Predsedništva ugostio 40 školaraca, uzrasta od devet do 12 godina, iz centarlnog dela Kosova i Metohije – iz Gračcanice, Babinog Mosta i mesta Sušica.

Obišli su zdanje na Andrićevom vencu, gde su imali prilike da vide izložbu poklona koje je predsednik Srbije dobio od stranih zvaničnika.

Deca su juče stigla u Beograd, jutros su obišli Avalu, a nakon susreta sa predsednikom obići će Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama, na KiM.

Obraćajući se deci Vučić je rekao da je srećan i ponosan što može da ih gosti “u njihovom i našem Beogradu”.

Ukazao je da su došla deca iz osnovnih škola sa Kosova i Metohije, iz opština Gračanica, Babinog mosta. Podsetio je da Srbija u Babinom mostu gradi novu školu, gde ima 100 đaka.

Preneo je da je pitao devojčice iz Babinog mosta kako im je tamo i da je od njih čuo da ne kriju da su Srpkinje, da se bore.

“Rekle su mi – kako da krijemo, ne možemo ništa drugo da budemo”, naglasio je on.

Otežani projekti zbog prištinskih taksi 

Vučić je ukazao da Srbija u Gračanici i drugim mestima na Kosovu i Metohiji sprovodi infrastrukturne projekte, što je sada malo otežano zbog taksi koje je Priština uvela.

“Draga deco, naš posao je da bude što češće ovako nasmejani kao što ste danas, da gradite i imate svoju budućnost na Kosovu i metohiji i da uvek osećate pomoć i podršku od svih nas koji živimo u drugim delovima Srbije. Ovo je vaš glavni grad, vaša zemlja, jednu imamo i treba da je čuvamo”, rekao je predsednik.

Poželevši njihovim roditeljima puno sreće, uspeha i rada, deci je poručio da želi da se češće viđaju, da češće dolaze u Beograd, a dodao je i da se nada da će i sam uskoro ponovo posetiti Laplje selo.

“Da se pohvalimo da smo još nešto uradili za naš narod”, rekao je Vučić i najavio da će, pored lekara i učitelja, kosovski dodatak biti uplaćen i novinarima TV Most.

Novu godinu i Božić čestitao im je rečima: “Draga deco, srećna vam Nova godina, da se proveselite a onda da dočekate Badnji dan i dobijete još više poklona pa da proslavimo najradosniji praznik – Božić”.

Neki od mališana nakon što im je Vučić uručio novogodišnje paketiće poželeli su da s njim naprave selfi, a predsednik je rado “pozirao”.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još