Pomoć Fondacije princeze Katarine Srbima na KiM

Fondacija Princeze Katarine Karađorđević, kako bi pomogla srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, poslala je donaciju vrednu više od 6.000 evra narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“.

Paketi pomoći za srpsko stanovništvo sastoje se od osnovnih namirnica – brašna, testenina, pasulja, pirinča, začina, supa, ulja, šećera i drugih prehrabenih artikala, a donacija je obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago čiji je princeza Katarina pokrovitelj, kao i kompanijama Žitopromet, Sunoko, d.o.o. Moravka Pro i Victoria Group, navedeno je u saopštenju.

„Današnja donacija je samo mala pomoć za naše ljude, ali tu ne smemo stati. Apelujem na sve da pomognu našim ljudima da što lakše prebrode teške dane i izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju“, navela je princeza Katarina u poruci Srbima na Kosmetu.

Humanitarna organizacija „Majka devet Jugovića“, čije je sedište u porti manastira Gračanica, kako se navodi, vodi šest narodnih kuhinja širom Kosova i Metohije u kojima se hrani više od 2.000 ljudi.

Rukovodioci ove organizacije su istakli da su veoma srećni što su primili ovu donaciju, koja će pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji da dočeka Novu godinu sa manje briga, kaže se u saopštenju, uz napomenu da je organizacija osnovana 2000. godine i zvanično je registrovana od strane UNMIK-a.

Izvor: Tanjug

 

Comments

Pročitaj još