• Početna>
  • Vesti>

Studentski humanitarni bal: Novogodišnji paketići deci sa KiM

Studentska konferencija univerziteta Srbije , Studentski humanitarni bal” Novogodišnji paketići deci sa KiM”organizovala je sinoć humanitarni studentski bal na kojem su prikupljeni novogodišnji paketići za decu sa juga Kosova i Metohije.

U Skupštini grada Beograda studenti iz svih krajeva Srbije prikupili su slatkiše i igračke za oko 200 paketića.

Predsednik SKONUS-a Milan Savić naveo je da je to studentsko telo do sada organizovalo prolećne humanitarne balove, ali da su se ove godine odlučili da bude novogodišnji, kako bi se tradicija održavanja studentskih balova učinila značajnijom.

„Posebno mi je čast i zadovoljstvo što večeras prikupljeni paketići idu onima kojima je to najpotrebnije, kojima su u ovom trenutku uskraćeni, a to je mališanima, odnosno srpskoj deci sa juga Kosova i Metohije“, kazao je Savić otvarajući bal.

Prvi prolećni studenstki bal humanitarnog karaktera na Belom dvoru organizovan je 2012. godine i od tada je održavan svake godine, a kako navode iz SKONUS-a to je učinjeno sa željom da se obnove zaboravljene i prave vrednosti među studentima i mladima.

SKONUS čine studenstki predstavnici svih akreditovanih državnih i privatnih univerziteta u Srbiji i predstavlja krovno telo koje štiti i zastupa interese više od 250.000 studenata Srbije.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još