• Početna>
  • Vesti>

Privremeni organ Opštine KM: Dodeljeni stanovi i javna priznanja institucijama i pojedincima

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica je dodelio rešenja za stanove kao i javna priznanja institucijama i pojedincima.

Uz pomoć Direkcije za stambeni i poslovni prostor, rešenja za 24 stana, u Kolašinskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici dodeljena su svečanom prilikom.

Među dobitnicima javnih priznanja je i Radio Kosovska Mitrovica, koji je dobio priznanje za objektivno novinarstvo.

“Kada su u pitanju politička dešavanja, takse od 100 odsto neće nikako ugroziti srpsko stanovništvo. Predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije su uvek spremni da pomognu. Naša deca neće biti u hladnim učionicama jer je mazut za grejanje obezbeđen” rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Spirić je dodao da su deca budućnost ovog grada.

“Takse nas nisu ugrozile niti će nas ugroziti na bilo koji nači. Mi i dalje apelujemo sa ovog mesta da se nerazumna odluka Prištine ukine kako bi se vratili normalnom životu. Moramo da istaknemo da naš prioritet jesu deca jer oni su budućnost. Mi smo opština koja broji najveći broj rođene dece. Privremeni organ je i više nego uključen kada je u pitanju pomoć deci koja je više nego potrebna, da se socijalizuju, jer su oni deo nas i oni žive sa nama i trebaju biti uključeni u sve tokove života. Mi smo sa službom za zapošljavanje uspeli da zaposlimo više od 16 osoba sa invaliditetom” rekao je Spirić.

Spirić je dodao da je Udruženje roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice zaista značajno i da razumevanje treba da bude prisutno od svakog pojedinca u gradu.

“Udruženje “Podrži me” je zaista značajno udruženje kao i pomoć roditeljima koja je svakodnevna. Znamo da poteškoća ima ali razumevanje treba da bude prisutno od svakog pojedinca u našem gradu. Kada govorimo o stipendiranju studenata, 10 studenata, sa prosekom 8.5, prima stipendije a tako će biti i u 2019. godini. Kada smo kod 2019. možemo da kažemo da je naš budžet utrostručen zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću ,Vladi, i Kancelariji za Kosovo i Metohiju tako da naš budžet iznosi 3 milijarde i 350 miliona” istakao je Spirić.

Privremeni organ obezbeđuje hranu za 80 korisnika Narodne kuhinje koji se hrane preko Centra za socijalni rad.

“Ono što je za nas takođe značajno su projekti koje smo planirali I višedecenijski program koji je bio na relaciji Kosovska Mitrovica – Zvečan, zahvaljujući Putevima Srbije i Ministarstvu građevine, uspeli smo da 2 kilometra i 350 metara asfaltiramo i da problem bude rešen. Zahvaljujući našelniku inspekcije I svakako celom timu inspektora počeli smo da primenjujemo zakone koji se primenjuju u svim gradovima centralne Srbije. Zahvaljujući timu za zemljište i puteve uspeli smo da osvetlimo naš grad” kazao je Spirić.

U ovoj godini Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je izgradio 104 stambenih jedinica.

Predsednik Spirić je najavio da se od februara kreće sa realizacijom novih stambenih jedinica. Ukupno 10 zgrada biće izgrađeno u Kosovskoj Mitrovici u 2019. godini.

“Najavićemo i da se regionalni vodovod završava do kraja juna 2019. godine, a od januara počinjemo sa gradskim vodovodom “Ibar” iz Kosovske Mitrovice i sa realizacijom dva rezervoara koji će rešiti višedecenijski problem vode. Kada govorimo o kulturi, jako je značajna i bitna svaka manifestacija i trebalo bi da bude u većem broju posećena” rekao je Spirić.

Govoreći o sportskim klubovima, Spirić je istakao da je Privremeni organ, sa veoma skromnim budžetom, uspeo da ispoštuje sve klubove, njih 28.

U 2019. godini predviđeni su i završni radovi na deponiji.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću namenjena su priznanja za doprinos i požrtvovanost u očuvanju mira i unapređenju života srpskog naroda na KiM, kao i za doprinos u radu i razvoju opštine Kosovska Mitrovica i jačanju institucija Republike Srbije, koja će im naknadno biti uručena.

 

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još