• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj ponovo pozvao na jedinstvo svih stranaka u dijalogu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, ponovo je pozvao sve kosovske političke subjekte na jedinstvo radi postizanja finalnog sporazuma u dijalogu s Beogradom, koji je, kako kaže, u potpunosti u skladu sa političkom voljom građana Kosova.

Ramuš Haradinaj je, nakon sastanka sa timom za dijalog i ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini, na Fejsbuku napisao da je od početka angažovan na značajnom, transparentnom dijalogu, koji je u interesu svih građana tzv. republike Kosovo.

“Angažovao sam najbolji tim i spoljne eksperte da predstavim Kosovo pregovaračkom timu i osnovni dokument, knjigu sa mnogim poglavljima o sveobuhvatnom, pravno obavezujućem sporazumu između Kosova i Srbije”, napisao je Haradinaj.

Srećan je što su, kako kaže, “pregovarački tim i drugi državni mehanizmi aktivirani, uvidevši koliko je ovaj proces značajan, posebno njegova transparentnost i sadržaj”.

“Kosovu je potrebno jedinstvo i ujedinjenje čitavog političkog spektra zemlje kako bi se postigao sporazum koji je u potpunosti u skladu sa političkom voljom naroda Kosova koji je 17. februara 2008. godine izrazio kosovski parlament”, naveo je kosovski premijer.

Izvor Tanjug/RTS

Comments

Pročitaj još