Prištinski tim za dijalog u Briselu 8. januara

Špend Ahmeti, jedan od vođa prištinskog tima za dijalog sa Beogradom, rekao je da će tim 8. januara otputovati u Brisel, gde će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati o napretku tog procesa.

Špend Ahmeti je novinarima nakon sastanka tima sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačije i Ramušem Haradinajom, a na poziv Kadri Veseljija, rekao da će sa zvaničnicima Brisela razgovarati o napretku procesa dijaloga sa Beogradom.

Predstavnici dve opozicione stranke bojkotovali su današnji sastanak, a Ahmeti kaže da ne zna da li oni imaju drugačije stavove.

“Dobro je da budemo jedinstveni da bi taj proces bio nastavljen”, rekao je Ahmeti, prenela jeKoha onlajn.

“I premijer i predsednik su rekli da smo mi državna delegacija”, ukazao ja Ahmeti i podsetio da je parlament izglasao Rezoluciju kojom se definiše mandat ove delegacije.

Dodaje da će tim raditi po ustavu i ako bude reči o razmeni teritorija.

Haradinaj je kratko rekao da podržava sve što je rekao Ahmeti, ali je posebno istakao da je protiv razmene teritorija.

Veselji: Idemo u dijalog da bi nas Srbija priznala

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da je odluka o nastavku dijaloga sa Beogradom jasna jer Priština želi da, kako je rekao, “Srbija prepozna Kosovo kao državu i članstvo u UN”.

“Odluka je vrlo jasna zašto idemo na nastavak dijaloga, to je proces slobode, suvereniteta, to je proces u kojem Srbija treba da nas prepozna kao državu i dobijanje statusa člana UN”, rekao je Veselji, preneo je Zeri.

Veselji je rekao da će rad tima biti transparentan.

“Čvrsto verujem da smo na pravom putu i svi bi trebalo da budemo zajedno za Kosovo u ovom procesu”, rekao je Veselji.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još