Poklon paketići za pacijente KBC i male Vukoviće

Foto arhiva RKM

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov nastavio je akciju podele novogodišnjih paketića. Danas su poklone dobili pacijenti na pedijatriji KBC u Kosovskoj Mitrovici, kao i osmoro dece porodice Vuković iz Kosovske Mitrovice.

Najmlađim pacijentima KBC u Kosovskoj Mitrovici paketići koje su dobili ulepšali su dane koje provode na lečenju.

“Mnogo su lepi ovi paketići, obradovali su nas. Hvala Republici Srpskoj”, kažu mališani.

Kao i ranijih godina, novogodišnji paketići Odeljenju pedijatrije stigli su od bratskog naroda Republike Srpske.

“Nekako uvek rado dođem u KBC  da posetim pedijatriju, najmanju decu zahvaljujući dr Saviću i verujem da ćemo to raditi i ubuduće. Ja uvek kažem, bilo bi najlepše da je što manji broj dece ovde, ali bolnice služe da pomognu deci, a mi služimo da njima olakšamo bar malo i za predstojeće praznike poklonimo skromne poklon paketiće”, rekao je Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM.

Zahvalnost Arlovu uputili su dr Zlatan Elek, zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica i dr Zoran Savić, načelnik pedijatrije.

“Gospodin Arlov je jedan neumorni čovek koji je mnogo puta dolazio ovde, a povod ovog dolaska je da obraduje naše najmlađe i da im podeli novogodišnje poklone”, rekao je Elek.

“Najviše me obraduje osmeh dece kada im podeli poklon paketiće, međutim poklon paketići nisu jedina pomoć koju smo dobili od Odbora za pomoć KiM, tu su bile i neke druge mnogo krupnije stvari”, istakao je Savić.

Predsednik Odbora za pomoć KiM Milorad Arlov i načelnik kosovsko mitrovačkog okruga Vaso Jelić obišli su desetočlanu porodicu Vuković iz Kosovske Mitrovice i mališanima podelili paketiće.

“Gospodin Arlov i čika Vaso Jelić treću godinu dolaze, donoseći radost ovoj mojoj dečici. Šta reći, to su male reči hvale koje bi pohvalile dobrotu njihovu, njihovu brižnost i njihovu bratsku ljubav koju iskazuju prema ovom srpskom narodu”, rekao je Dalibor Vuković.

Odbor za pomoć Srbima će u narednim danima nastaviti sa dodelom paketića, sve do 13. januara, do kada bi trebalo da oko 1.000 dece sa KiM dobije praznične poklone.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još