• Početna>
  • Vesti>

Studenti i ŠOSO “Kosovski božur”: Ljubav i prazničnu radost delimo sa herojima današnjice

NVO „Santa Marija“, Kancelarija Unicefa  i studenti – pojedinci Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici uručili su danas novogodišnje paketiće đacima Škole za osnovno i srednje obrazovanje  „Kosovski božur“ u Kosovskoj Mitrovici.

Činjenica da na ovu divnu, osetljivu decu neko misli dovoljna je satisfakcija, kažu njihovi pedagozi. I dok se od međunarodnih i nevladinih organizacija to i očekuje, uvek prijatno iznenadi  humanost i volonterski duh mladih, koji su i ove godine  prazničnu radost podelili sa onima kojima je pažnja najpotrebnija.

Studentkinja Milica Marjanović kaže  da je njima velika čast i neizrecivo zadovoljstvo što se već pet godina zaredom o svakom prazniku, druže sa ovom decom.

„Želimo sa njima da podelimo ljubav i sreću i da damo pozitivan primer. Oni su heroji našeg vremena . Za sve što radimo u životu, za sve što se trudimo oni mogu da nam budu primer, a naše malo njima znači mnogo“ poručila je Marjanović.

Najveći uspeh ove prosvetne ustanove je kako kaže direktorica Marta Popović,  to što ko god da dođe jednom, uvek se vraća iz čiste ljubavi  .

„Ovde se i radi srcem i ovde se i vraća iz najčistijih emocija, nikad iz drugih pobuda i zadovoljstvo dece je najbolji način da se pokaže  kolika su dobra dela za nama ostala“ rekla je Popović.

A deca su se družila sa gostima među kojima je najdraži ipak bio Deda Mraz. Pevali su, recitovali  i igrali.

Sutra u 10h u prostorijama ove škole,  novogodišnju predstavu za dečicu izvešće studenti Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremeneim sedištem u Leposaviću.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još