Srpska lista: Odlučnost našeg naroda je nesalomiva

Foto: Srpska lista

“Agim Bahtiri treba da zna da srpski narod na severu Kosova i Metohije ne plaše njegovi politički performansi i da svoju peticiju o “ujedinjenju” Mitrovice može da upotrebi samo u svrhu održavanja lične higijene” stoji u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se dodaje da “umesto što uporno plasiranjem ovakvih suludih ideja povećava međuetničku distancu i stvara konfliktnu atmosferu, Bahtiri bi mogao da se pozabavi pitanjem uzurpiranih srpskih stanova i porušenih srpskih grobalja u sredini pod njegovom administrativnom nadležnošću”.

Iz Srpske liste navode da će “Srbi u severnoj Kosovskoj Mitrovici braniti ono što je njihovo svim snagama  jer je odlučnost našeg naroda nasalomiva, a podrška naše države Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića je neupitna”.

“Bahtiri je, kako mu je jasno objasnilo i Ministarstvo za administraciju lokalne samouprave, nije nadležan za pokretanje ovakvih inicijativa, ali je, kako se ispostavlja, nadležan za destabilizaciju i provokacije. Upravo ekstremisti poput Bahtirija čine suživot Srba i Albanaca nemogućim, jer on je hranitelj mržnje i najobičniji intrigant” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još