• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista traži da se uhapšeni Srbi brane sa slobode

Foto: Srpska lista

Srpska lista ocenila je da je, odlukom da se bez ikakvih dokaza produži pritvor Nedeljku Spasojeviću, Marku Rošiću i Dragiši Markoviću, Sud u Prištini nastavio institucionalni pritisak na srpski narod na Kosovu i Metohiji.

“Bez ikakvih dokaza, i iz očigledno političkih razloga, sa ciljem pritiska na srpski narod i demonstracije sile ova odluka je izazvala gnev među Srbima na Kosovu i Metohiji, kojima se ponovo šalju pretnje da ovakvi montirani procesi mogu da snađu svakoga ko se usudi da bude Srbin i odluči da se mirno i demokratski bori za prava srpskog naroda”, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Srpska lista je više puta na sastancima sa međunarodnim predstavnicima istakla da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo i da je potrebno da se najdirektnije uključe u ovaj proces jer su se albanske vlasti stavile u službu politike a ne prava.

“Javno, jasno i glasno zahtevamo da se našim sugrađanima najhitnije omogući da se brane sa slobode, jer za njihovo zadržavanje i ove sramne optužbe nema dokaza. Mi, naši neosnovano uhapšeni sugrađani, njihove porodice i svi Srbi bi njihovo puštanje na slobodu shvatili kao nameru Prištine da vodi sudski a ne politički proces kojim se mora opravdati brutalna upotreba sile pre mesec dana u Kosovskoj Mitrovici”, navodi Srpska lista.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još