• Početna>
  • Vesti>

Popović obišao radove na izgradnji primarne soabraćajnice

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, sa saradnicima, danas je na kraju građevinske sezone, obišao radove na izgradnji primarne saobraćajnice kroz Gračanicu i uređeno korito reke Gračanke na tom potezu.

Prva faza izgradnje primarne saobraćajnice kroz Gračanicu izgrađena je u predviđenom roku. Izgrađeno je  440 metara puta, a druga faza koja je planirana u prvoj polovini naredne godine povezaće put Gračanica – Gnjilane sa lokalnim putem Gračanica – Laplje Selo.

U sklopu projekta koji je deo urbanizacije Gračanice, rečno korito Gračanke u dužini od 250 metara je uređeno i obloženo betonom.

Obilazeći završetak prvog dela ovog infrastrukturnog projekta predsednik Srđan Popović je kazao da je zadovoljan obavljenim poslom i istakao da će i druga faza projekta biti podjednako dobra.

“Ovaj projekat je od velike važnosti za opštinu Gračanica, radimo ga u okviru velikog projekta urbanizacije Gračanice. Njegovim kompletnim završetkom Gračanica će dobiti primarnu saobraćajnicu koja će meštanima omogućiti lakše kretanje, a koji će centar rasteretiti od svakodnevne soabraćajne gužve. Posvećeni smo unapređenju života naših građana, imamo velike planove i očekujemo da ćemo sa vrednim opštinskim timom, a u saradnji sa našim građanima planirano i ostvariti”, kazao je Popović.

Pored završetka primarne saobraćajnice ukupne dužine 1.000 metara i uređenja rečnog korita, u okviru projekta predviđena je izgradnja mosta i šetališta pored reke.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još