Kancelarija za KiM obezbedila mazut za Gradsku toplanu

Rezerve mazuta u Gradskoj toplani u Kosovskoj Mitrovici prošle nedelje su bile na minimumu, što je moglo da ugrozi rad škola, fakulteta i studentskih domova. Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, stigla je određena količina mazuta, tako da će Toplana u narednom periodu raditi nesmetano.

“Toplo nam je u školama i salama, nije hladno iako su najavili da grejanja nema. Prozori se otvaraju, ima dece koja su u kratkim rukavima”, kažu učenici OŠ ”Branko Radičević” u Kosovskoj Mitrovici.

“Otkako je počela grejna sezona 15 oktobra, nastava se odvija normalno, grejanje je odlično, tako da nismo  do sada imali potrebe nijednog dana da kratimo časove, ili da decu vratimo“, kaže Verica Đurić, pedagog OŠ ”Branko Radičević”.

Iako su zbog novonastale situacije na KiM imali problema sa nedostatkom mazuta, trenutno stanje u Gradskoj toplani je zadovoljavajuće.

“Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju u prethodnih nekoliko dana stigle su određene količine mazuta kojima će Gradska toplana nesmetano raditi do posle praznika, tako da će naši korisnici za predstojeće praznike, novogodišnje i božićne, imati grejanje. Količine koje su stigle pomoći će da se premosti ovaj period u toku grejne sezone, a nadamo se da će zahvaljujući Kancelariji za KiM i angažovanju lokalne samouprave određene količine mazuta stići, čime ćemo okončati ovu grejnu sezonu na najbolji mogući način. Još jednom želim da se zahvalim Republici Srbiji što je našla način da snabde Gradsku toplanu odrđenim količinama mazuta i što se trudi da nedostatak mazuta izazove bilo kakvu humanitarnu katastrofu ili bilo kakvu havariju na našem postrojenju”, kaže pomoćnik direktora JKP ”Standard” Aleksandar Trajković.

Nadležni iz Gradske toplane nadaju se da će do kraja ove greje sezone svim njihovim korisnicima biti topli radijatori.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još