• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Svi tragovi o ubistvu Ivanovića vode ka albanskoj strani

Oliver Ivanović ubijen je pre 11 meseci, a do danas nema zvaničnih informacija o tome ko je njegov ubica. Istrage vode tužilaštvo u Beogardu i Prištini i po svemu sudeći imaju suprotne nalaze. Gostujući u Insajder debati, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić tvrdi da podaci srpskih državnih organa nedvosmisleno vode na albansku stranu.

“Svi tragovi i želim da budem nedvosmisleno jasan, svi tragovi, vezano za ubistvo Olivera Ivanovića, kojima u ovom trenutku raspolažu naši državni organi, vode na južnu, albansku stranu,” kazao je Đurić, odgovarajući na pitanje novinarke Insajdera da li je svestan koliko je bila opasna kampanja satanizacije Ivanovića uoči lokalnih izbora na Kosovu, u kojoj je inače i sam učestvovao.

Članica Odbora za Kosovo Gordana Čomić kaže da joj strukture koje se bave istragom ne ulivaju poverenje, ali da taj tragičan slučaj mora da bude primer da “nasilje nije politika“.

“Ali uz zahtev da istraga mora da bude dovedena do kraja, nijednom nikada neću prestati da ponavljam da na tom tragičnom slučaju, sa šest metaka u leđa, čoveku koji je decenijama na Kosovu radio u ime dijaloga i mira, da naučimo da nasilje nije politika. Da klevetanje, ruženje ljudi nije politika, samo je nasilje,” poručila je Čomić.

 

Izvor : Insajderi, N1 Kossev

Comments

Pročitaj još