Vučić sa Guteresom o jednostranim potezima Prištine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom sa kojim je razgovarao o jednostranim potezima Prištine i situaciji u regionu, saopštila jeSlužba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Aleksandar Vučić zahvalio je Antoniu Guteresu što je svojim saopštenjem izrazio zabrinutost zbog odluke Prištine da formira oružane snage i naglasio da je Priština svojim potezima ugrozila regionalnu stabilnost.

Istakao je da se Srbija i dalje zalaže za nastavak dijaloga, nakon što Priština povuče iracionalne odluke.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija pridaje poseban značaj prisustvu i delovanju Unmika na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da je političko-bezbednosna situacija na KiM još uvek nestabilna, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike..

“Prisustvo i delovanje Unmika na KiM je od ključnog značaja za Republiku Srbiju, budući da je okvir UN, zasnovan na ovoj rezoluciji, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u pokrajini”, izjavio je Vučić i zatražio veće učešće UN u rešavanju kosovskog pitanja.

Sastanak je održan nakon sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu, na kojoj je govorio predsednik Srbije.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još