• Početna>
  • Vesti>

Tramp pisao Tačiju: Očekujem Vas i Vučića u Beloj kući kad postignete sporazum

Američki predsednik Donald Tramp je u pismu Hašimu Tačiju naveo da je dostizanje sporazuma između Beograda i Prištine dostižno. Očekujem da Vas i predsednika Aleksandra Vučića dočekam u Beloj kući da bismo proslavili to što će biti istorijski sporazum, naveo je Tramp.

Američki predsednik Donald Tramp, zatražio je u pismu od političkih lidera na Kosovu da budu jedinstveni u postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom. To pismo objavio je kosovski predsednik Hašim Tači na svom “Fejsbuk” nalogu.

U njemu se navodi da je taj sporazum šansa za Kosovo i da bi njeno propuštanje moglo biti vraćanje unazad na duže vreme. Potrebno suzdržati se od akcija koje bi postizanje dogovora učinile težim, smatra Tramp.

“Spremni smo da vam pomognemo u nastojanjima za postizanje sporazuma koji bi balansirano odrazio interese Kosova i Srbije. Takav sporazum je dostižan. Očekujem da Vas i predsednika Aleksandra Vučića dočekam u Beloj kući da bismo proslavili to što će biti istorijski sporazum”, navodi se u pismu američkog predsednika Donalda Trampa upućenom kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

Tramp je naveo i da su SAD uložile mnogo u Kosovo kao “nezavisnu i suverenu državu”. “Želimo da vaša zemlja nastavi da se razvija”, piše u pismu američkog predsednika.

Naveo je i da mu je bilo zadovoljstvo da razgovara sa Tačijem u Parizu i da Kosovo smatra partnerom u nastojanjima da garantuje mir i stabilnost u Evropi.

 

Izvor: RTS / RTK

Foto: Profimedia

Comments

Pročitaj još