• Početna>
  • Vesti>

Studenti PU uručili humanitarnu pomoć najugroženijima

Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici su danas organizovali humanitarnu akciju.

Studenti su ugroženim porodicama podelili pakete sa hranom i najosnovnijim sirovinama koje su potrebne za život.

“Želeli smo da na ovaj način pomognemo našim najstarijim i najugroženijim sugrađanima. Mi kao mladi smo pokazali da možemo da se izborimo sa ovim nametima iz Prištine i da ćemo se boriti, ali ovi ljudi nisu u takvoj mogućnosti niti imaju snage ni sposobnosti da se izbore sa svim ovim nedaćama” rekao je student prorektor Nemanja Biševac.

Studenti PU su današnjom akcijom uputili poruku, pre svega narodu na Kosovu i Metohiji ali i ostatku Srbije da je pomoć neophodna svima a pre svega najugroženijima.

  

Student Milica Marjanović je istakla da je pomoć ugroženima, u ovakvoj situaciji više nego potrebna i tom prilikom pozvala građane i ljude dobre volje da pomognu ako ikako budu u mogućnosti.

“Danas smo obišli šest porodica koje se nalaze u lošoj materijalnoj situaciji. Mi smo u prazničnom duhu želeli da obradujemo i pomognemo ljudima koji inače teško žive a pogotovo sada u ovoj teškoj situaciji tako da studenti danas šalju poruku svima da ko može pritekne u pomoć i pomogne”.

Kostić Kruna koja je dobila pomoć, ističe da je svakakva pomoć dobrodošla jer su penzije itekako male.

“Vama studentima koji ste doneli naše poklone ja se puno zahvaljujem i ja sam puno zahvalna sa svime što sam dobila i opštini i zavodu za socijalno. Ova pomoć je nama prilično dosta jer su nam penzije male. Želim da budemo mirni i slobodni svi mi” kazala je Kostić.

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još