• Početna>
  • Vesti>

Maksimoviću, Spasojeviću i Rošiću produžen pritvor do 23. decembra

tv most

Osnovni sud u Prištini je danas na sednici za ponovno odlučivanje o meri pritvora protiv Dragiše Markovića, Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića ponovo odlučio da mera pritvora ostane na snazi. Oni su optuženi da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića.

To je za “TV Most” izjavio advokat Dejan Vasić i dodao da “uprkos mišljenju Apelacionog suda da u zahtevu Tužilaštva ne postoji dovoljno osnovane sumnje da su oni ta krivična dela izvršili, specijalni tužilac nije svoj zahtev dopunio niti je priložio nikakve dokaze kojima bi potkrepio osnovanu sumnju a sud mu je još jednom poverovao”.

“Nakon ovoga o predmetu ne mogu da govorim kao pravnik jer se radi o nečemu što očigledno prevazilazi zakonske okvire”, istakao je Vasić.

Govoreći o branjenicima, Vasić je rekao da su oni odluku prihvatili odgovorno i stabilno.

“Mi smo i pretpostavljali da ovakav ishod može da bude. Sutra ćemo da uložimo žalbu i videćemo kako će prema žalbenim navodima da se izjasni Apelacioni sud”, rekao je Vasić.

Prema njegovim rečima Markoviću, Spasojeviću i Rošiću pritvor je odredjen do 23. decembra kada će se “definitivno znati da li će ta mera biti produžavana ili ukinuta”.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još