Srpska lista: Srbi na KiM ne veruju Tačiju

Foto: Srpska lista

“Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji sa gnušanjem odbacuju ciničnu ocenu Hašima Tačija da se Srbi osećaju sigurno nakon stvaranja takozvane kosovske vojske. I ova laž Hašima Tačija za cilj ima da se falsifikuje stvarno stanje na Kosovu i Metohiji i realnost predstavi na iskrivljen način”, stoji u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se dodaje da “Tačijev bezobrazluk je gotovo nadrealan, jer samo u prvih šest meseci ove godine, po podacima međunarodnih organizacija, zabeležena su 173 etnički motivisana incidenta i napada na Srbe, a do kraja godine ta brojka će verovatno narasti do 300”.

“Srbi se, suprotno Tačijevim tvrdnjama, osećaju upravo životno ugroženo zbog protivpravnog osnivanja takozvane kosovske vosjke, koja ima za cilj da silom sprovede punu albansku dominaciju na Kosovu i Metohiji”, ističe se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista ističe da “ta ilegalna tvorevina je za nas nedvosmisleno antisrpska, i u njoj Srbi nikada neće dobrovoljno učestvovati, jer ona je stvorena da bi bila angažovana protiv srpskog naroda i Srbije, i to je njen jedini mandat”.

“Srbi na Kosovu i Metohiji ništa ne veruju Hašimu Tačiju, a pomoć i podršku očekuju od svoje države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koga podržavaju i kome jedino veruju”, zaključuje se na kraju saopštenja Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još