Arlov: Podrška Srbima na Kosovu i Metohiji

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji uputio je punu podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i njegovoj mukotrpnoj mirnoj borbi za opstanak, miran život, dostojanstven i pre svega slobodan na Kosovu i Metohiji.

“Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji i cela Republika Srpska dugi niz godina je uvek sa vama. Sa vama smo i sada u mesecu najveće krize koju prolazite. Da li je puno što tražite u 21. veku, u sred Evrope, da radite, školujete svoju decu, živite mirno na svojim ognjištima i volite svoju otadžbinu u kojoj ste rođeni. Da li je puno da vi i vaša deca živite slobodno bez straha, slobodni se budite, slavite, veselite, radite, i slobodno ležete. Da li je puno da se bolesni leče, da imaju lekove i sve potrebno za civilizacijski život. Hvala vam što ste iskazali veliko jedinstvo od najmađih do najstarijih Srba, svih institucija na Kosovu i Metohiji. Naša je sveta dužnost, po veri našoj pravoslavnoj, po krstu časnom da budemo uz vas uvek, a naročito sada kada vam je najteže. Mi to radimo sve ove godine netrpeljivosti i težine života koji prolazite”, navodi se u saopštenju predsednika Odbora, Milorada Arlova.

Arlov ističe da je dužnost međunarodne zajednice očuvanje mirnog života svih građana Kosova i Metohije.

“Dužnost je svih snaga međunarodne zajednice: KFOR, EULEKS, UNHCR i svih inostranih misija koje prisustvuju na Kosovu i Metohiji, jer su preuzeli mandat i odgovornost, da čuvaju miran život svih građana Kosova i Metohije.To od njih tražimo i zahtevamo. Uz veru u vašu mirnu mukotrpnu borbu za opstanak u nama imate velikog prijatelja”, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još