Sajber napad na sajt i profile Dalibora Jevtića

Grupa albanskih hakera napala je zvanični sajt i profile potpredsednika Srpske liste Dalibora Jevtića na društvenim mrežama “Fejsbuk” i “Instagram”.

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da je na zvaničnoj Fejsbuk stranici u vrlo kratkom vremenu na objavama ispisano po nekoliko desetine komentara sadržine #KosovaArmy i #KosovaArmy sa kosovskom i albanskom zastavom, dok je 107 puta pokušano da se ”hakuje” Instagram nalog.

Kako se navodi, najjači sajber napad desio se oko ponoći, a administratori i tim za saradnju s medijima uspeli su da spreče da dođe do njegovog obaranja i ispisivanja komentara uvredljive sadržine.

„Više puta sam upozorio albanske lidere da se poslednjim političkim odlukama stvara atmosfera netrpeljivosti prema svemu što je srpsko i ako se sa takvom politikom i odlukama nastavi, bojim se da će se sa ”sajber” napada preći na one mnogo opasnije gde će mesta biti ljudi i njihova imovina”, upozorava Jevtić.

Napominje da lično nije uplašen, niti da ga ovakve akcije mogu pokolebati u poslu koji obavlja, već ga više  brine ispisivanje grafita u Lipljanju, napad na povratnike i Srbe u Metohiji i Kosovskom Pomoravlju.

“Potrebno je što pre prestati sa stvaranjem atmosfere sukoba i straha i vratiti se dijalogu i razgovorima, prestati sa jednostranim odlukama i kršenjem prava na život Srbima na Kosovu“, poručuje Jevtić.

Sajt Dalibora Jevtića pušten je u rad pre godinu dana, a sve u cilju što veće transparentnosti u radu, dok su zvanična Fejsbuk stranica i Instagram profil otvoreni nešto ranije, takođe se dodaje u saopštenju.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još