• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab: Ne nasedajmo na provokacije, ovo je pucanj u mir

“Pozivam građane da ne nasedaju na provokacije, bez obzira gde se nalaze na jugu ili severu Kosmeta”.Priština je jasno pokazala da se ne zalaže za mir na ovim prostorima i ovo shvatamo kao pucanj u mir, rekao je na konferenciji za novinare posle zasedanja kriznog štaba predsednik Srpske liste Goran Rakić.

“Nismo sami u ovome  Srbija je sa nama i predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao da neće dozvoliti oružane napade na Srbe. Ova odluka za nas nema snagu i KBS nemaju šta da traže u srpskim sredinama, a to stoji i  u rezoluciji 12 44, dodao je Rakić . Mi, politički predstavnici smo , rekao je ispred svog naroda i goloruki ćemo braniti naše pravo na život. KFOR je jedina vojna sila koja ima mandat  na Kosovu i Metohiji i moraju da osiguraju mir na ovim prostorima.”

Potprdsednik Srpske liste Igor Simić ja na konferenciji za novinare  rekao: “Mi ni danas nismo bili u toj Skupštini, nismo želeli čak ni prisustvom da damo legitimitet tome. Osim kršenja svih medjunarodnih akata ovim je prekršen i ustav i svi zakoni, a što je najgore nema osude Medjunarodne zajednice . Mi apelujemo na gradjane , ostajemo ovde štiteći naše pravo na život , mit nema altertnativu ali ni život nema alternativu”  rekao je Simić na konferenciji za novinare .Pozvao je još jednom narod da ne naseda na provokacije i  rekao da nećemo dati povoda da bilo ko ustaje na naš nenaoružani narod.

” Podnećemo žalbu ustavnom sudu jer je ustav prekršen i ne očekujemo ništa, ali ćemo iscrpeti sve pravne mogućnosti da se zaštitimo”,dodao je Simić.

Comments

Pročitaj još