• Početna>
  • Vesti>

Popović: Najveća snaga vredni domaćini a najjače oružje volja za rad

“Naša najveća odbrambena snaga su vredni domaćini a najjače oružje volja kojom obrađuju svoja imanja kako bi svojoj porodici obezbedili siguran opstanak. Zato nastavljamo da ulažemo  u ovu vrstu odbrane i u ovu vrstu oružja”, rekao je danas u Donjoj Gušterici predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uručujući pomoć  Zemljoradničkoj zadruzi.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sa saradnicima danas je posetio Donju Guštericu gde je Zemljoradničkoj zadruzi  uručio traktor, dozator za đubivo i priključnu mašinu za čišćenje snega.

Tom prilikom Popović se zahvalio poljoprivrednicima na vrednom radu i trudu koji ulažu kako bi ostali i opstali na svojim imanjima. Osim kulture i turizma  poljoprivreda je jedan od najvećih resursa naše opštine, kazao je Popović.

“Opština Gračanica visoko ceni rad i trud ljudi koji pokušavaju  da svojim porodicama stvore egzistenciju. Nema jačeg oružja od volje jednog čoveka da radi i stvara. Opština Gračanica nastaviće da ulaže u poljoprivredu i razvoj poljoprivrednih resursa a pre svega u ljude koji žele da obrađuju svoja imanja kako bi im olakšali rad i povećali im prinose. Ova pomoć koju smo danas uručili Zemljoradničkoj zadruzi je samo jedan mali ali važan korak u tom pravcu. Zemljoradnička zadruga je važan faktor u tom pravcu i nastavićemo da je opremamo najsavremenijim mašinama koje su najveće oružje za naše poljoprivrednike”, kazao je Popović.

Projekat pomoći zemljoradničkoj Zadruzi realizovala je opština Gračanica u saradnji sa kancelarijom Evropske unije na Kosovu preko projekta za stabilizaciju zajednica III koji sprovodi IOM.

Opština Gračanica za sledeću godinu planira donaciju 30 košnica pčelarima sa teritorije opštine Gračanica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još