• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj predstavio ambasadorima nacrt sporazuma sa SRB

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ambasadorima Kvinte predstavio prvi nacrt “sveobuhvatnog zakonski obavezujućeg sporazuma između Kosova i Srbije.

Prema pisanju prištinskog lista Zeri, Haradinaj je u razgovoru s ambasadorima rekao da je to nacrt dokumenta, zapravo dokument koji pruža podršku za postojeći proces dijaloga, ali i predstavlja određene aspekte koji utiču na ubrzanje tog procesa.

Na svom je Fejsbuk nalogu Haradinaj napisao da je dokument predat svim nosiocima institucija i predstavnicima svih političkih subjekata, kao i da će se u narednim danima i nedeljama razgovarati o tom nacrtu dokumenta sa svim stranama.

“Na sastanku s ambasadorima šef tehničkog dijaloga Avni Arifi predstavio je poglavlja koja će za nas sadržati glavne principe sporazuma, koji će otvoriti put normalizaciji između Kosova i Srbije”, napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je naveo, o tom će se dokumentu diskutovati sa svim stranama u kosovskom društvu “kako bi se ostvario konačni dokument u kome će biti obuhvaćena ekspertiza svih”.

Izvor: B92


Comments

Pročitaj još