• Početna>
  • Vesti>

Novogodišnji program PU “Danica Jaramaz” započeo lutkarskom predstavom

Lutkarskom predstavom „Tamo Daleko“, u izvođenju Lutka-scene „Pepino“ iz Niša, počeo je dugo planirani, novogodisnji program u PU “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici. Predstava je bez teksta i traje trideset i sedam minuta. Ciljna grupa su, pre svega, deca do deset godina, ali iskustvo kazuje da u njoj uživaju i odrasli.

Najnagrađivanija lutkarska predstava „Tamo daleko“ koja, kroz trinaest lutaka, odevenih u tradicionalne narodne nošnje, dva glumca i koreografijama na tradicionalnu srpsku muziku, govori sve najvažnije o srpskom narodu. Predstava je namenjena edukaciji dece i očuvanju tradicije a priliku da u njoj uživaju imali su i naši mališani Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“.

„Kroz muziju ide klasična priča i lakše je na taj način prikazati deci predstavu. Mi se bavimo samo lutkarstvom i na repertoaru imamo 15 predstava a neke su rađene na muziku jer je muzika razumljiva svuda“, objasnio je Boban Jovanović, glumac.

Predstava je odigrana u okviru bogatog novogodišnjeg programa koji roditelji i deca pripremaju zajedno sa vaspitačicama ove ustanove.

“Predškolska ustanova “Danica Jaramaz” nastavlja tradiciju kako bi deci učinila lepše i bolje dane pred novogodišnje praznike. Želimo da i u ovim teškim vremenima nastojimo da naša deca uživaju istim tempom” rekla je Danijela Drašković, glavni vaspitač PU “Danica Jaramaz” i dodala da je predstava samo deo programa koji su pripremili.

Predstava “Tamo daleko” je premijerno izvedena 2002. godine i do sada je imala preko 720 repriza i deset nagrada na medjunarodnim festivalima.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još