• Početna>
  • Vesti>

Studenti PU predstavili igru “Baci Plazmu preko Jarinja”

U studentskom klubu, u Domu broj 6, u Kosovskoj Mitrovici studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici su predstavili video igru pod nazivom “Baci Plazmu preko Jarinja”.

“Povod zbog kojeg smo se danas okupili je predstavljanje video igre “Baci plazmu preko Jarinja” koju su napravila naša braća i kolege iz Republike Srpske uz podršku studenata iz Kosovske Mitrovice” rekao je student prorektor PU Nemanja Biševac.

Biševac je je istakao da igra “Baci Plazmu preko Jarinja” predstavlja borbu i probleme sa kojima se susreću.

“Ovo je još jedan vid naše borbe, kao što smo na prethodnim našim protestima rekli, mi ćemo da nastavimo da se borimo demokratski i mirno. Ova igra prikazuje sve ono sa čime se mi borimo i susrećemo. Moram da napomenem da je danas sa nama glavni lik igrice i osoba kojoj je najstrože zabranjen ulazak na Kosovo a to je “Plazma” kazao je Biševac.

 

Filip Fićović, jedan od autora igrice, istakao je da je ovo još jedan način na koji studenti iskazuju borbu protiv “nerazumnih i neracionalnih akciza od 100 odsto”.

“Želim da pozdravim braću iz Republike Srpske koji su kreatori ove igre. Mi smo pokazali da je budućnost Srbije u IT sektoru tako da je ovo još jedan vid našeg performansa sa kojim iskazujemo našu borbu protiv takvih nerazumnih i neracionalnih akciza od 100 odsto koje su odredile prištinske vlasti. Kao što možete da vidite ovo je samo jedan vid naše borbe i miran protest koji mi pravimo kao studenti” rekao je Fićović.

Biševac je najavio da će studenti nastaviti sa mirnim i demokratskim protestima kao i da se igra može besplatno preuzeti na “Google Play” prodavnici.

“Sa ovog mesta još jednom želimo da najljubaznije zamolimo privremene institucije u Prištini da povuku nerazumne takse jer smo i mi studenti zajedno sa svim građanima Kosova i Metohije ugroženi i da im poručimo da ćemo nastaviti našu mirnu borbu dok se takse ne ukinu” zaključio je Biševac.

  

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još