• Početna>
  • Vesti>

Kosnet: Zakon isti za sve; kažnjavati koruptivno ponašanje

“Građani Kosova moraju da vide da zakon jednako važi za sve i da se koristi za kažnjavanje koruptivnog ponašanja, posebno kada su počinioci državni služenici i njihovi najbliži saradnici” – poručio je danas novi ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet.

Ambasador Kosnet,  je u video-poruci povodom Nedelje borbe protiv korupcije, koja se obeležava od 9 -14. decembra, pozvao građane “da se uzdignu iznad ličnih interesa i zahtevaju  pravdu i odgovornost koju žele i zaslužuju”.

“Imati dobre zakone i transparentnije procese je važno, ali nije dovoljno imati sisteme na papiru, ako se ne implementiraju iskreno, potpuno i dosledno. Građani Kosova moraju da vide da zakon jednako važi za sve i da se koristi za kažnjavanje koruptivnog ponašanja, posebno kada su počinioci državni služenici i njihovi najbliži saradnici” – naveo je Kosnet.

On je rekao i da veruje da su posvećenost građana i Vlade Kosova borbi protiv korupcije na svim nivoima, osnova za prosperitet i postizanje  evrointegracija kojima teže.

“Odgovornost znači kršioci zakona u zatvor; konfiskacija nezakonito stečenih dobitaka i konkretni vremenski rokovi za promene” – poručio je Kosnet.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još