• Početna>
  • Vesti>

Četiri prva mesta za Street Dance klub na International Dance Festivalu – Vrnjačka Banja Open

Na International Dance Festivalu – Vrnjačka Banja Open održanom proteklog vikenda, plesači Street dance kluba Kosovska Mitrovica osvojili su četiri prva, dva druga i jedno treće mesto u više plesnih kategorija.

U izvanrednoj konkurenciji od preko 3000 igrača iz raynih yemalja, prvo mesto malim mitrovačkim plesačima pripalo je u kategorijama HipHop formacija junior, Street dance show grupa junior , Solo junior i Duo Deca.  Drugo mesto osvojeno je u kategorijama Solo deca i Duo Juniori a treće   u kategoriji Solo junior. Nešto mlađi plesači u kategoriji  HipHop deca osvojili su četvrto mesto.

Trener i koreograf u Street Dance klubu Zoran Janačković kaže za Radio Kosovsku Mitrovicu da je konkurencija bila veoma jaka jer je Vrnjačka banja Open  drugi po veličini festival modernog plesa u Srbiji, nakon novosadskog Dance festival-a. On je put Vrnjačke banje krenuo sa 27 plesača.

“ Mnogo je bilo plesača iz regiona i okolnih temalja. To je festival na kome se plešu svi moderni plesovi koji vam padnu na pamet – moderni ples, balet, džez balet, ulični ples, hip hop…. Prezadovoljni smo” kaže Janačković.

On dodaje da su se za takmičenje pripremali najbolje što su mogli i da su svesni da je za svaki uspeh potreban veliki rad.

“Svaki uspeh počinje željom, a ostvaruje se upornošću. To je moj životni moto pa se trudim da to  usadim i deci. Trudom, radom, vežbom, uigravanjem i usavršavanjem se postiže uspeh kakav su postigli sad u Vrnjačkoj banji” dodaje Janačković.

Izvor> Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još