• Početna>
  • Vesti>

“Svaka nova mera Prištine karta u jednom pravcu za propast i Srba i Albanaca

Reagujući na izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da Priština može preduzeti i “gore korake”, koje nemaju veze sa tarifama, Marko Đurić kaže za RTS da je to karta u jednom pravcu za propast i Albanaca i Srba. Ističe da je neophodno da neko iz međunarodne zajednice učini nešto pre nego što bude kasno.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da Srbija upozorava čitavu međunarodnu zajednicu i skreće pažnju da “ludilo i neodgovornost pojedinih političkih krugova u Prištini nemaju granice”/

“Ovo što Priština radi je karta u jednom pravcu za propast i Albanaca i Srba i konačno je neophodno da neko iz međunarodne zajednice učini nešto pre nego što bude suviše kasno”, istakao je Đurić u izjavi za RTS.

Naveo je da je ovo je “očajnički vapaj i molba” da se zaustavi eksalacija i ludilo političkih predstavnika Albanaca koji, kako kaže, ne shavataju koliko je opasna i ozbiljna situacija i koliko novi pritisci i nove mere mogu da ugroze opstanak i budućnost svih.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj naveo je da Priština, pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije, može preduzeti i još gore korake.  On rekao da postoje i druge akcije koje se mogu desiti, a koje nemaju veze sa tarifama.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još