• Početna>
  • Vesti>

Specijalno tužilaštvo ispitalo bivšeg pripadnika OVK u zatvoru Dubrava

Prištinski mediji javili su da je Specijalno tužilaštvo Haga ispitalo još jednog bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova zbog sumnje da je ubio jednog Srbina i dvojicu Roma.

Agencija Kosovapress saznaje da se radi o Astritu Šabaniju, koji je na odsluženju zatvorske kazne od 20 godina zbog ubistva četvorice Roma i jednog Albanca.

Prema izvorima agencije, on je ispitan u zatvoru Dubrava od strane tužilaca Specijalnog tužilaštva u Hagu.

Prema izvoru agencije, sumnja se da je Šabani, sa drugim pripadnicima OVK, u junu 1999. godine u Prištini kidnapovao dvojicu Roma i odveo ih u štab u selu Lukare, nadomak Prištine, gde su navodno maltretirani, posle čega su nestali.

Prištinski mediji su javili da je još jedan visoki oficir Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvan da se, radi ispitivanja, pojavi u Hagu.

Gazeta Express javlja da je osoba, čiji identitet taj portal nije saopštio, potvrdila da je dobila poziv, ali nije objavio ništa više o tome.

Sinoć je Arianit Koci, advokat Rustema Mustafe – Remija, bivšeg komandanta „Operativne zone OVK“ u Lapu i bivšeg poslanika Skupštine Kosova, potvrdio da će se njegov klijent 14. januara pojaviti pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.

Specijalno tužilaštvo u Hagu pozvalo je početkom decembra na ispitivanje tri bivša oficira Oslobodilačke vojske Kosova, među kojima je i jedan bivši poslanik Skupštine Kosova, preneo je u četvrtak portal Gazeta Express. Portal je naveo da je identitet tih osoba poznat redakciji.

 

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još