Povlačenje priznanja za Prištinu ponovo “lažna vest”

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na vest o tome da je Madagaskar povukao priznanje Kosova, nazvavši to “lažnim vestima”.

“Lažne vesti i propaganda Srbije protiv Kosova neće uspeti”, poručilo je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova.

“Tražimo od Evropske službe za spoljne poslove i NATO da odgovore na te hibridne pretnje koje dolaze iz Beograda. To je pretnja po regionalnu bezbednost”, navodi se u poruci na zvaničnom Tviter nalogu ovog ministarstva.

Republika Madagaskar obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da je povukla odluku o priznanju Kosova.

Takođe je uputila notu Prištini.

U noti se precizira da se priznanje povlači do postizanja pravednog, pravičnog i trajnog političkog rešenja za pitanje statusa Kosova, u okviru pregovora koji su u toku.

Madagaskar je 12. zemlja koja je do sada povukla jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."