Godina koja je na izmaku uspešna za Dom kultrure “Stari kolašin”

Književno društvo Kosova i Metohije je objavilo knjigu mlade talentovane  književnice  Tamare Orlović koja nosi naziv “Plavo oko” a promocija je zakazana za sredu 12.decembar u 13 sati, u Domu kulture u Zubinom Potoku.To je  bio povod da u našoj emisiji “Mitrovica na dlanu” razgovaramo sa organizatorom promocije direktoricom Doma kulture “Stari Kolašin” Andrijanom Živanović. Kaže da se radi o vrlo talentovanoj mladoj književnici o čijem će delu u sredu, govoriti predsednik Društva književnika Kosova i Metohije Novica Sovrlić a pozvala je sve ljubitelje poezije da dođu i čuju o Tamarinom stvaralaštvu.

Živanović je odgovarala i na pitanja šta je to na šta se posebno ponosi , a rezultat je rada  u godini za nama.

” Najznačajnije u ovoj godini jeste svakako ulaganje u Dom kulture i otklanjanje svih tehničkih nedostataka koji su bili prepreka za profesionalan rad u pozorištu , muzici i kinematografiji.To se odnosi na bioskopsku salu i prateće prostorije.A što se tiče organizacije kulturnih događaja posebno sam zadovoljna organizacijom svetosavskih svečanosti koje su postale kult , ali i pozorišnom predstravom”Primadona” i  koncertom velike umetnice Aleksandre Radović čije smo visoke kriterijume nastupa uspeli da ispunimo” ,  kaže Živanović.

Očekuje naravno još bolji trend organizacije kulturnih dešavanja u narednoj godini , gde poseban akcenat stavlja na pripreme i  organizaciju velikog jubileja -80 godina postojanja i rada KUD”Mokra Gora”.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."