Dve pozorišne predstave Doma kulture “Gračanica” u Beogradu

Glumci AP “Janićije Popović” sekcije Doma kulture “Gračanica” će u Beogradu izvesti predstave “Kući” i “Nasmejani snovi”.

Predstava “Kući” prema tekstu Ljudmile Razumovske, a u režiji Mihaila Laptoševića je priča o napuštenoj deci, njihovoj potrazi za porodicom, nesrećama i nedaćama koje su ih zadesile na tom putu. Kroz sudbine dece koje srećemo u ovoj uzbudljivoj predstavi otkriva se čitav jedan svet života bez roditelja pun siromaštva, kriminala, svet u kome se preživljava zahvaljujući prostituciji, prosjačenju, krađi.

Predstava “Nasmejani snovi” u režiji Boška Boškova je priča o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u jednu devojku koja voli drugog. Tako sav nesrećan pokušava da osvoji srce svoje drage. Predstava govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo.

Datum i mesto igranja predstave “Kući” je zakazan za petak 7. decembra 2018. godine sa početkom u 20 časova u UK “Vuk Stefanović Karadžić” u Beogradu, a za subotu 8. decembra 2018. godine,  predstava “Nasmejani snovi” na Kamernoj sceni Pete beogradske gimnazije, takođe sa početkom u 20 časova.

Gostovanje dece iz Gračanice se održava u okviru projekta “Otvorimo zavesu” koji je podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."