Apelacioni sud vratio odluku o pritvoru trojice Srba iz Mitrovice

Apelacioni sud u Prištini vratio je odluku o pritvoru trojice Srba iz Severne Mitrovice ,osumnjičenih da su povezani sa slučajem ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića na ponovno odlučivanje.

Prvostepeni sud će tako ponovo odlučivati o pritvoru N. S., M. R. i D. M. , javila je KTV.

“Prema proceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao jasne razloge za odlučujuće činjenice u vezi s osnovanom sumnjom da su okrivljeni počinili krivična dela pod istragom, teško ubistvo i otkrivanje službene tajne”, stoji u saopštenju tog suda.

Osnovni sud, navodi se, mora tražiti od Tužilaštva da uz zahtev za pritvor priloži sve dokaze na koje se poziva, posebno one koji se odnose na osnovanu sumnju.

Trojica Srba uhapšeni su u akciji specijalnih jedinica Kosovske policije u petak 23. novembra u zoru u Severnoj Mitrovici.

 

KTV, Radio Kontakt plus

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."