Sstanak Cefte u Prištini: Nove kritike zbog taksi

U Prištini je počela nedelja Cefte na ministarskom nivou. Ne prisustvuju predstavnici Srbije, Bosne i Hercegovine i Moldavije.

Na sastanku Cefte u Prištini, kosovski zvaničnici su branili svoju odluku, dok je od strane međunarodnih predstavnika upućena još jedna kritika zbog uvođenja takse na srpske proizvode i proizvode iz Bosne i Hercegovine.

“Trgovinski sporovi se dešavaju i slažemo se da su oni prave prepreke trgovini. Oni moraju biti adresirani na odgovarajuće forume koji su takođe usaglašeni u Ceftine okvire”, kaže Dejvid Kalen, predstavnik Evropske komisije.

Ističe da je Evropske unija je protiv taksi od 100 odsto.

“Poslednji spor ističe potrebu da Cefta upotrebi mere koje će osigurati da se na odgovarajući način reši spor i mere koje će zaštititi sve članice Cefte koje su pogođene kršenjem sporazuma”, kaže Kalen.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."