Hodžaj: Srbija pokušava da destabilizuje Balkan

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj nastavlja sa optuživanjem Srbije, da pokušava da destabilizuje Zapadni Balkan.

“Srbija nastavlja sa svojom agresivnom propagandom protiv Kosova kroz svoje međie koje kontroliše, kako bi izazvali paniku. Ove pretnje su očajnička dela koja za cilj imaju da destabiliziju Zapadni Balkan. Kao buduća članica NATO, transformacija Kosovski bezbednosnih snaga u vojsku samo će biti garant mira i stabilnosti”, napisao je Hodžaj na Tviteru.

Hodžaj je 1. decembra za zagrebački “Večernji list” izjavio da je u Hrvatskoj, Mekdoniji i Crnoj Gori „razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije“, međutim, dan kasnije je demantovao taj naslov, ali ne i svu argumentaciju koju je izneo u tom intervjuu, uključujući i optužbe protiv Srbije za agresiuvnost.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."