• Početna>
  • Vesti>

Crveni Krst – najveća volonterska organizacija u zemlji

Volonteri Crvenog Krsta su najbrojniji kao dobrovoljci koji pomažu kad god zatreba, i pripadaju najvećoj volonterskoj organozaciji u zemlji.

Medjunarodni Dan volontera se obeležava i u organozacijama Crvenog Krsta na Kosovu i Metohiji ali se oni svakako pridružuju Crvenom Krstu Srbije jer su njegov deo i ove godine podsećaju na značaj volonterizma pod sloganom”Volonteri grade otporne zajednice”.

“Akcenat se stavlja na volontere koji su aktivni i deluju u svojim lokalnim zajednicama. Crveni Krst Srbije nas na taj način podseća da su vokonteri nezamenjiv  resurs, da čitavo društvo u kome oni deluju teži razvoju.Volonterizam gradi identitet samog aktiviste i njegov razvoj ide u himanom smeru i u smeru solidarnosti.To je svesno poklanjanje svog slobodnog vremena i svojih veština drugome u stvari društvu u celini.Volonteri jesu i mogu biti iz različitih društvenih grupa a kroz svoj rad se ajgažuju ra pomoć svakoj od njih, rekla je u emisiji “Mitrovica na dkanu”koordinator za unaptrđenje rada sa omladinom i podmlatkom u Crvenom Krstu Kosova i Metohije.

Filip Rojević, saradnik za delovanje u nesrećama, kaže da i sa aspekta volontera ali i sa mesta saradnika u pokrajinskom Crvenom Krstu, ova organizacija ističe volontere kao jedan od najbitnijih resursa i stuba svog delovanja.Svaki volonter samim tim što to radi dobrovoljno , nosi ljudske i moralne vrednosti koje su neophodne da bi svi zadaci bili izvršeni i da bi humanost bila na delu.Postupci i rad sa ljudima čine da svaki volonter svuda i na svakom mestu bude samo pohvaljen, kaže Rojević pa stoga i sam Dan koji postoji i obeležava se kao dan tih osoba i vredan je pažnje. Iskoristio je priliku da svim volonterima čestita njihov dan a Crvenom krstu da ostane i traje .

Comments

Pročitaj još