Vučić sa ambasadorima Kine i Rusije o Kosmetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorima Kine i Rusije, Li Mančangom i Aleksandrom Čepurinom. Vučić je ocenio da potezi Prištine imaju za cilj proterivanje srpskog naroda. Zamolio je Lija da iskoristi svoj uticaj u svetu i pomogne da se održi stabilnost.

Aleksandar Vučić je obavestio ambasadora Kine Li Mančanga kakvu opasnost nosi najava formiranja “vojske Kosova” 14. decembra. Vučić je zamolio Lija da, kao prijatelj Srbije, redovno izveštava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da je potpuno jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak.

Kako je Služba za saradnju s medijima Predsednika saopštila, Vučić je upozorio da takvo neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda.

Vučić je zamolio da “bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svetu i pomogne da se održe mir i stabilnost”.

Ambasador Li je rekao da Kina potpuno razume šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici.

“Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta”, naglasio je ambasador Li.

Nakon sastanka sa Lijem, predsednik Srbije se sastao i sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."