Todosijević: Nemamo oružje, imamo želju da ostanemo na Kosmet

Srbi na Kosovu i Metohiji nastavljaju mirne proteste, a okupiće se u više mesta i severno i južno od Ibra. Ministar administracije lokalne samouprave u ostavci Ivan Todosijević rekao je za RTS da su apelovali na komesara Johanisa Hana da EU urazumi Prištinu.

Todosijević je rekao da su poslanici Srpske liste imali prilike da razgovaraju sa komesarom Johanesom Hanom i da mu prenesu da će, ukoliko Priština ne ukine takse od 100 odsto, doći do humanitarne katastrofe.

Todosijević je naveo da su apelovali na Evropsku uniju da urazumi Prištinu.

Prema njegovim rečima, dok je Han razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, Haradinaj je držao konfarenciju za medije, na kojoj je poručio da neće ukinuti takse i najavio formiranje vojske Kosova za sredinu decembra.

“Plašim se da će provokacije biti svakodnevne”, istakao je Todosijević.

Na pitanje da li će poslušati poruku predsednika Aleksandra Vučića da ostanu mirni, ministar u ostavci kaže da će Srbi sa Kosmeta poslušati njegove savete.

“Za danas je najavljen veliki sabor u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu. Mi oružja nemamo, imamo volju da ostanemo na ovim prostorima”, istakao je Todosijević.

Podršku Srbima sa Kosova i Metohije pružiće i košarkaši “Patrizana” koji će odigrati utakmicu sa Košarkaškim klubom “Trepča” iz Kosovske Mitrovice.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."