Svesrpski sabor danas u Mitrovici, Gračanici i Štrpcu

Srbi će, kako je najavljeno, u podne protestovati u Severnoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.

Zbog uvođenja taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije danas će na Kosovu biti nastavljeni protesti Srba.

Srbi će, kako je najavljeno, u podne protestovati u Severnoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.

Građanima u Severnoj Mitrovici podršku prisustvom na skupu trebalo bi da daju i košarkaši Partizana iz Beograda.

Zvanična Priština je pre dve nedelje uvela dodatne takse na uvoz robe iz Srbije i BiH, što je dovelo do najnovije krize i dodatnog zahlađenja odnosa između Kosova i Srbije.

Minulih dana protestovali su građani kojima su se pridružili studenti, medicinski radnici a u Severnoj Mitrovici juče je održan i veliki protest žena sa severa Kosova, pod sloganom: “Žene protiv taksi”.

I pored zabrane uvoza robe i proizvoda iz centralne Srbije, na rafovima, zahvaljujući zalihama, srpske robe ima, i to ne samo u Severnoj Mitrovici već i u južnom delu grada.

U ETC u južnoj Mitrovici i sinoć su bili izloženi: Plazma, Kravica, Jaffa i drugi proizvodi iz Srbije.

 

 

Radio Kontakt  Plus

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."