Skot: EU i SAD ujedinjene – ukinuti tarife

Američki ambasador Kajl Skot poručio je da su SAD i EU ujedinjene u uverenju da tarife treba ukinuti.

Kajl Skot je danas razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ga je zamolio da SAD iskoriste svoj politički uticaj i upozore Prištinu da svojim potezima ugrožava mir i stabilnost u regionu.

“Normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je jedini put ka stabilnosti i prosperitetu. Potrebne su mirne glave i hrabro vođstvo. SAD i EU su ujedinjene u uverenju da tarife treba ukinuti”, naveo je Skot na Tviteru.

Najavu formiranja kosovske vojske, što Srbija vidi kao novu opasnu meru na štetu bezbednosti i stabilnosti, nije komentarisao.

Sa Vučićem su danas razgovarali i ambasadori Kine i Rusije. Aleksandar Čepurin je potom prištinske carine na uvoz robe iz Srbije nazvao farsom, dodavši da bi njihove posledice mogle biti brojne.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."