Rampa za Partizan na Jarinju

Košarkaškom klubu Partizan, koji je trebalo da odigra prijateljsku utakmicu sa KK “Trepča” iz Kosovske Mitrovice, zabranjen je ulazak na Kosmet, saznaje RTS.

Košarkaški klub Partizan je jutros zaustavljen na Jarinju. Partizan je hteo da podrži Srbe koji protestuju protiv mere Prištine kojom su takse na proizvode iz centralne Srbije podignute na 100 odsto.

Meč sa KK “Trepča” trebalo je da se odigra u Leposaviću.

Crno-beli su na Jarinje stigli na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem, direktorima Nikolom Lončarom, Dušanom Kecmanom i Mlađanom Šilobadom.

Tim je kao trener predvodio Aleksandar Matović, a u ekipi su bili Đorđe Gagić, Stefan Janković, Aleksandar Aranitović, Strahinja Gavrilović i momci iz juniorskog tima, dok je ostatak prvog tima ostao u Beogradu sa glavnim trenerom Andreom Trinkijerijem da se sprema za gostovanje Igokei u subotu u ABA ligi.

U delegaciji na putu na KiM je bio i legenda Partizana Saša Pavlović.

Mijailović je u izjavi Tanjugu poručio da ne veruje da će doći do promene i da će rukovodstvo i košarkaši biti pušteni na Kosmet.

“Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu… Prolaz nam je onemogućen. Mi smo samo sportisti, želili smo da u miru prostestujemo sa narodom i odigramo prijateljsku utakmicu sa Trepčom. Čisto sumnjam da ćemo proći”, rekao je Mijailović.

Kako je naglasio, problem je nastao jer ekspedicija Partizana nije najavljena. “Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje. Mi smo civilizovani narod. Vidite šta se dešava u 21. veku”, poručio je prvi čovek Partizana.

 

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."