• Početna>
  • Vesti>

Radojičić i Li o Kosmetu: Mirno rešenje, najbolje rešenje

Kina daje podršku Srbiji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za rešavanje trenutne situacije na KiM, a povodom poslednjih poteza Prištine, poručio je kineski ambasador Li Mančang u razgovoru sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem.

Li je posle sastanka rekao novinarima da Kina poštuje Srbiju i njen teritorijalni integritet, kao i da ima puno razumevanje za tešku situaciju u kojoj se Srbija i Srbi sa KiM nalaze.

“Svi vidimo da cela međunarodna zajednica zahteva da Priština povuče ovu meru”, ukazao je Li, koji se ranije danas sastao i sa predsednikom Vučićem.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da su se on i kineski amasador saglasili da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi jedinu moguću politiku u ovom trenutku – politiku mira, razgovora i načina da se smiri tenzija na KiM.

“Celokupna zajednica je saglasna i evropska i svetska, nadam se, da se ovaj problem mora rešiti na miran način. Ambasador je dao podršku Srbiji, predsedniku Vučiću i svima nama da idemo u dobrom pravcu da je mirno rešenje, najbolje rešenje”, podvukao je Radojičić.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još