Radojičić i Li o Kosmetu: Mirno rešenje, najbolje rešenje

Kina daje podršku Srbiji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za rešavanje trenutne situacije na KiM, a povodom poslednjih poteza Prištine, poručio je kineski ambasador Li Mančang u razgovoru sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem.

Li je posle sastanka rekao novinarima da Kina poštuje Srbiju i njen teritorijalni integritet, kao i da ima puno razumevanje za tešku situaciju u kojoj se Srbija i Srbi sa KiM nalaze.

“Svi vidimo da cela međunarodna zajednica zahteva da Priština povuče ovu meru”, ukazao je Li, koji se ranije danas sastao i sa predsednikom Vučićem.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da su se on i kineski amasador saglasili da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi jedinu moguću politiku u ovom trenutku – politiku mira, razgovora i načina da se smiri tenzija na KiM.

“Celokupna zajednica je saglasna i evropska i svetska, nadam se, da se ovaj problem mora rešiti na miran način. Ambasador je dao podršku Srbiji, predsedniku Vučiću i svima nama da idemo u dobrom pravcu da je mirno rešenje, najbolje rešenje”, podvukao je Radojičić.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."