Kosovska policija potvrdila zabranu ulaska košarkašima Partizana

Kosovska policija saopštila je da na prelazu Jarinje, danas oko 11:40h nije dozvolila ulazak autobusa u kojem su bili košarkaši beogradskog Partizana.

U policijskom saopštenju se navodi da je ulazak preko Jarinja na Kosovo onemogućen i još jednom vozilu u kojem je bio službenik Kancelarije za KiM i još troje ljudi.

Oni su, kako navode u Kosovskoj policiji, zaustavljeni i vraćeni nazad za Srbiju, jer nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva kulture, omladine i sporta Kosova.

Bilo je planirano da košarkaši Partizana u podne prisustvuju mitingu u Severnoj Mitrovici i tako pruže podršku srpskoj zajednici na Kosovu, a nakon toga, od 14:30 u Leposaviću odigraju prijateljski meč sa košarkašima Trepče iz Kosovske Mitrovice.

Službenik Kancelarije za KiM, kojem je onemogućen ulazak na Kosovo je, kako su javili beogradski mediji, zamenik direktora Vladine Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."