Haradinaj: Nisam video da Tači negoduje zbog takse

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je na konferenciji za štampu da nije dobio negativan stav predsednika Kosova Hašima Tačija povodom takse od 100% na robu iz Srbije.

Haradinaj je dodao i da je vlada zakonski ovlašćena da donesi odluke u taksama.

“Ova odluka je zakonska i u skladu je sa ustavom i ovlašćenjima Vlade. Mi smo ovlašćeni od strane institucija, ja kao predsednik vlade, skupština, smatram da nismo učinili ništa van ustavnih akcija. Nisam video protivljenje predsednika, bar nismo dobili dokument u kom se navodi da je on protiv takse. Znate da smo bili u konsultaciji sa vladinim partnerima na ovu temu “, rekao je Haradinaj.

Haradinaj se takođe osvrnuo i na zahtev o “ujedinjenju Mitrovice” predsednika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija.

“Svaka opština, na primer Dečani, nema ovlašćenja da donosi odluke za opštinu Junik. To je odluka koju je podržao samo jedan organ, tako da Bahtiri i Južna Mitrovica nemaju nikakvu odluku za bilo koju drugu opštinu, bez obzira na sve. To je njihova volja i želja, a od institucija potom zavisi šta se radi sa njima. Imamo mnogo zahteva, ali ne možemo svaki od njih realizovati”, dodao je Haradinaj.

 

Izvor: RTV Puls / RTK

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."