• Početna>
  • Vesti>

Potpredsednik ABK i ministar Kosova poručio Hanu: Dođite s dobrim vestima, a ne se pritiscima

Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i ministar infrastrukture Palj Ljekaj je optužio Evropsku uniju za hipokriziju i od komesara za proširenje i politiku dobrosusedstva Johanesa Hana zatražio da na Kosovo dođe s dobrim vestima, a ne sa pritiscima protiv taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Poručio je da će taksa ostati na snazi dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova i dok EU ne donese odluku o liberalizaciji viza za građane Kosova.

Ocenio je da je Kosovo najprozapadnije u Evropi, možda i u svetu, ali da je “druga bolna istina” da je “najmarginalizovanije” u ovom delu sveta.

“Do kada ovako, da se neki nepopravljivi zvaničnici, birokrate igraju osećanjima i strpljenjem Kosova i njegovih građana?”, napisao je Ljekaj.

On smatra da ne može biti kompromisa o pravu Kosova na suverenitet, na integritet, da se slobodno kreće i da budu poštovane odluke koje donosi.

“Taksa od 100 odsto će se nastaviti dok ne bude priznanja od strane Srbije, liberalizacije i punog priznanja od strane EU. Gospodine Han, bilo bi dobro da sa ovim vestima dođete u nezavisno Kosovo, a ne da vršite pritiske”, napisao je Ljekaj na Fejsbuku.

 

Izvor: TV Most / Beta

Comments

Pročitaj još