Potpredsednik ABK i ministar Kosova poručio Hanu: Dođite s dobrim vestima, a ne se pritiscima

Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i ministar infrastrukture Palj Ljekaj je optužio Evropsku uniju za hipokriziju i od komesara za proširenje i politiku dobrosusedstva Johanesa Hana zatražio da na Kosovo dođe s dobrim vestima, a ne sa pritiscima protiv taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Poručio je da će taksa ostati na snazi dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova i dok EU ne donese odluku o liberalizaciji viza za građane Kosova.

Ocenio je da je Kosovo najprozapadnije u Evropi, možda i u svetu, ali da je “druga bolna istina” da je “najmarginalizovanije” u ovom delu sveta.

“Do kada ovako, da se neki nepopravljivi zvaničnici, birokrate igraju osećanjima i strpljenjem Kosova i njegovih građana?”, napisao je Ljekaj.

On smatra da ne može biti kompromisa o pravu Kosova na suverenitet, na integritet, da se slobodno kreće i da budu poštovane odluke koje donosi.

“Taksa od 100 odsto će se nastaviti dok ne bude priznanja od strane Srbije, liberalizacije i punog priznanja od strane EU. Gospodine Han, bilo bi dobro da sa ovim vestima dođete u nezavisno Kosovo, a ne da vršite pritiske”, napisao je Ljekaj na Fejsbuku.

 

Izvor: TV Most / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."