Obezbeđen dodatni kombi za đake iz Pančela i Tomanca

Mališani  iz Pančela i Tomanca u opštini Kosovska Kamenica prvi put posle 15 godina ponovo do svojih škola putuju organizovanim prevozom. Uz podršku Privremenog organa i Kancelarije za Kosovo i Metohiju obezbeđen je dodatni kombi prevoznika “Kolašin prevoz” koji će učenike osnovne i srednjih škola iz tih mesta voziti do njihovih škola  u Velikom Ropotovu, Ranilugu, Korminjanu i Kosovskoj Kamenici.

Pre toga, roditelji dva dana nisu puštali svoju decu  da idu u škole, zbog učestalih provokacija i zastrašivanja od strane lokalnih Albanaca čime su bili izloženi  u prethodnom periodu.

“Obećanje da ćemo deci obezbediti siguran prevoz smo ispunili” izjavio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Slađan Jordanović uz zahvalnost Kancelariji za KiM i školskoj upravi na razumevanju i saradnji, a roditeljima na strpljenju.

Jedan od roditelja Nataša Đorđević kaže da sada ne moraju toliko da brinu o bezbednosti svoje dece na putu do škole i kući. “Sada se osećamo mnogo sigurnije za svoju decu”, rekla je Nataša.

U Pančelu i Tomancu ima više od pedesetoro đaka putnika, od petog osnovne do četvrtog srednje škole, koji svakodnevno putuju na nastavu u izmeštenim školama.

 

Izvor: RTV Puls

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."