“Han se neće sastati sa poslanicima Srpske liste”

Evropski komesar za proširenje Johanes Han se neće sastati sa poslanicima Srpske liste koji su se zatvorili u prostorijama poslaničke grupe u parlamentu Kosova.

Oni su to uradili u očekivanju da se sa njim sretnu, javlja prištinska televizija KTV.

Pored susreta sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, premijerom Ramušom Haradinajem i predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem, ta televizija saznaje da će se Han sastati sa predstavnicima opozicionih stranaka Demokratskog saveza Kosova i Socijaldemokratske partije Kosova.

Poslanik Srpske liste Igor Simić je u nedelju uveče u izjavi za “RTK2” ponovio da su se poslanici Srpske liste zatvorili u prostorijama Skupštine Kosova sa jednim jedinim zahtevom, a to je sastanak sa komesarom Hanom.

“Želimo da ga upoznamo sa situacijom na terenu pre nego što ovo eskalira i ode predaleko”, rekao je Simić.

 

Izvor: B92 / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."