Zaustavljen autobus humanitarne pomoći na Jarinju

Humanitarna pomoć koju je za Kosovsku Mitrovicu prikupila Unija žena sa Vračara, nije mogla da prođe administrativni prelaz Jarinje.

Članice unije krenule su jutros u Kosovsku Mitrovicu kako bi ženama i deci uručile prikupljeni pomoć, javlja Tanjug.

“Držali su nas ovde sat i po vremena, skoro dva sata. Prvo su nam rekli da će sve da bude u redu. A, sada smo dobili odbijenicu za prelazak našeg autobusa u kojoj su napisali kojekakve stvari”, kaže predstavnica “Unije žena sa Vračara” Draginja Vlk.

Objašnjava da su članice ovog udruženja prikupile igračke, pelene, dohranu za bebe, kao i medicinski materijal koji je potreban porodiljama.

“Krenuli smo u mirnu, humanitarnu akciju”, ističe vidno uznemirena Draginja Vlk.

Članice ovog udruženja su jutros krenule iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, gde je trebalo da uruče prikupljenu humanitarnu pomoć za žene i decu u porodilištu.

Doktor Zlatan Elek, zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica, ističe da je ovo još jedna “suluda odluka” vlasti u Prištini.

“Mislimo da vlasti u Prištini ovo rade namerno, kako bi uneli dodatnu nesigurnost među stanovništvo u Kosovskoj Mitrovici, među osetljivu populaciju kao što su porodilje i naši najmlađi”, rekao je Elek za RTS.

Dodao je da zdravstveni centar radi normalno, ali da su zalihe pri kraju.

“Apelujem na svetsku javnost da urazumi vlasti u Prištini da ukinu takse koje su uveli i omogući normalno snabdevanje lekovima i kiseonikom, jer ne bi trebalo da u 21. veku ispaštaju običan narod i pacijenti”, naglasio je Elek.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još