Unija žena sa Vračara donira pomoć ženama na KiM

Članice Unije žena sa Vračara krenule su jutros u Kosovsku Mitrovicu kako bi ženama i deci na KiM dodelile humanitarnu pomoć koju su prikupile.

Predstavnica Unije Draginja Vlk kaže da je 32 žene krenulo u posetu porodilištu Opšte bolnice u Kosovskoj Mitrovici gde će ženama uručiti proizvode koji su im potrebni.

“Sutra ćemo prisustvovati protestnoj šetnji koju organizuju naše žene u Kosovskoj Mitrovici, a ovim putem želimo da pokažemo solidarnost, da smo spremne da pomognemo i da vidimo šta im je potrebno kako bi obezbedili osnovne namirnice bez kojih ne mogu da opstanu, a koje su im uskraćene kao osnovno ljudsko pravo”, navela je Vlk.

Ona je pozvala sve ljude koji su u mogućnosti da pošalju pomoć i uključe se u humanitarne akcije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je veliku zahvalnost Uniji žena koja je “smogla odvažnosti, hrabrosti, ljubavi i posvećenosti da našem narodu na KiM odnese pomoć kada je najteže i najpotrebnije”.

“Postavile su primer svima drugima i mogu i kao Vračarac da kažem da sam ponosan na njih, da podržavam borbu naših ljudi i da je veličanstveno što ljubavlju, pažnjom i posvešćenosću idu da daju doprinos našoj borbi”, naveo je on.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."